söndag 5 december 2010

Prag

Förra helgen tillbringade vi med våra finfina vänner i Prag. En riktigt härlig helg med bra väder god mat, massor av skratt, shopping och många upplevelser. Prag är ju en väldigt vacker stad, och det är lätt att ta sig runt med spårvagn och tunnelbana. Här kommer ett litet axplock av bilder:

Det berömda astronomiska uret:

Fantastiskt mysigt kvällstid i gamla stan med julmarknaden:

Mängder av shoppingstråk med souvernirer och halsdukar och butiker med krämer och tvålar
;-)
Gränder och prång överallt:

I Petrin fanns ett litet eiffeltorn på 60 meter. Där knattade jag och gubbarna upp till toppen, men fy sjutton vilken svindel jag fick. Mina ben bara började skaka halvvägs upp och det var bara att gå upp då det inte var samma väg ner. Visserligen var det en fantastisk utsikt men fy så läskigt. Lite träningsvärk i benen blev det mer av alla trappor men det var nog bra med tanke på allt vi åt och drack=)


Det enda smoklet i bägaren var när vi skulle hem och det inte gick att landa på Landvetter utan vi fick åka till Kastrup. Som plåster på såret fick vi bo på Hilton den natten så vi var inte jätteledsna även om vi hellre hade sovit hemma. Vid lunch dagen efter var vi åter på svensk mark.


När vi kom hem hade barnen städat, bakat och gjort jättefint, sötnosarna =) Men allra gladast var nog fyrbeningarna, jisses vilken lycka!
Nu får man snart börja planera flera små äventyr, det ger mersmak. Kram alla!

1 kommentar:

  1. Vad smart av er att ladda batterierna innan jul och allt! Verkar ha varit en bra resa även om hemfärden inte riktigt blev som ni tänkte er..Ser jättemysigt ut! Kram

    SvaraRadera